Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 415.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1Открытое Первенство МБУ "СШ №1" по быстрым шахматам группа А RUS
196 Часови 31 мин.
2Corona Championship LBN
196 Часови 33 мин.
3Весенние Этюды для малышей (50+10, <=2012 г.р., <1051 п.), 21-22 марта, 16:30 ШШ "Этюд", г. Москва, ул. Римского-Корсакова, д.10 (+7 499 903-68-21), 9000 руб RUS
196 Часови 36 мин.
4Весеннее пер-во ШШ "Этюд" (50+10, <=2003 г.р., <1601 п.), 15,21,22 марта, 16:30 ШШ "Этюд", г. Москва, ул. Римского-Корсакова, д.10 (+7 499 903-68-21), 20000 руб RUS
196 Часови 36 мин.
5Conferencia Nacional Gambito Gladiador. MEX
196 Часови 49 мин.
6Открытое Первенство МБУ "СШ №1" по быстрым шахматам группа В RUS
196 Часови 51 мин.
7Открытое Первенство МБУ "СШ №1" по быстрым шахматам группа С RUS
196 Часови 55 мин.
8NÖSV Mostviertler Liga 2019/20 AUT
197 Часови 24 мин.
902-03.2020 RCC (классика юн. разряды) RUS
198 Часови 23 мин.
10OPEN RLC RAPID No.1 ROU
198 Часови 32 мин.
11SCF High Perfomance Squad Training League T2 2020 SGP
198 Часови 41 мин.
121st Time2Chess Rapid & Blitz Tournaments Chennai - the tournament has been postponed cosidering the safety of the players. Dates will be informed later IND
199 Часови 11 мин.
13Torneo de Ajedrez en linea #NosQuedamosEnCasa ARG
199 Часови 33 мин.
14Краевой этап Всероссийских соренований "Белая ладья" RUS
199 Часови 57 мин.
151st Live Club's Olympiad ZZZ
200 Часови 15 мин.
16Torneio RPD Online Norte BRA
200 Часови 21 мин.
17Первенство Шахматной Федерации г.Владивостока по шахматам (Ю15) RUS
200 Часови 26 мин.
18Первенство Шахматной Федерации г.Владивостока по шахматам (М11) RUS
200 Часови 27 мин.
19Первенство Шахматной Федерации г.Владивостока по шахматам (Ю17 и Ю19) RUS
200 Часови 27 мин.
20Hoanak;B' Chess Champinship 2020 BAN
200 Часови 31 мин.
21Cuarentena Chess URU
200 Часови 32 мин.
22LIGA AMERICANA MEX
200 Часови 39 мин.
23II INTERCHESS 2020 "Arena Ajedrezlandia Sub-2200" PER
200 Часови 54 мин.
24I Torneo Online QUEDATE EN CASA PER
201 Часови 9 мин.
25IRT Conquistense de Xadrez Blitz 2020 BRA
201 Часови 13 мин.
26II OPEN DE AJEDREZ CLASICO ONLINE "AREQUIPA ECO64 ARENA" 931-658-076 PER
201 Часови 47 мин.
27Турнир г.Владивостока по шахматам среди шахматистов без разряда (2011 и моложе) RUS
201 Часови 50 мин.
28Первенство Шахматной Федерации г.Владивостока по шахматам (Д15, Д17, Д19) RUS
201 Часови 53 мин.
29Первенство Шахматной Федерации г.Владивостока по шахматам (М13) RUS
201 Часови 55 мин.
30Первенство Шахматной Федерации г.Владивостока по шахматам (Д11) RUS
201 Часови 59 мин.
31Турнир г.Владивостока по шахматам среди шахматистов без разряда (2010 и старше ) RUS
202 Часови 22 мин.
32MATCH INTERPROVINCIAL CÓRDOBA - SANTA FE POR LICHESS Viernes 20 de marzo a las 21:30 - 15 minutos con 15 segundos de incremento ARG
202 Часови 55 мин.
33Liga Chess Is Life ,Série E, Temporada 13 BRA
203 Часови 12 мин.
34Cupa de primavara Gresu,Open,pe internet, ROU
203 Часови 31 мин.
35Meci amical Galati-Braila ROU
203 Часови 40 мин.
364. Porzer SSO (Turnier abgesagt!) GER
204 Часови 6 мин.
371 er Torneo Categoria A. Club Ajedrez Oberá ARG
204 Часови 10 мин.
38Torneo Provincial Digital Para Ciegos y Disminuidos Visuales de San Luis ARG
204 Часови 36 мин.
39Campeonato Alagoano Online Rápido 2020 BRA
204 Часови 40 мин.
40Zone 4.2 Individual Open Chess Championships SLE
204 Часови 42 мин.
41Первенство УГО быстрые, 2011г.р. и моложе RUS
205 Часови 12 мин.
42Первенство УГО быстрые, 2005-2010г.р. RUS
205 Часови 51 мин.
43Torneo Blitz #yomequedoencasa 2020 ESP
206 Часови 1 мин.
44IRT SINOP U2200 BRA
206 Часови 35 мин.
45Open Blitz Lichess.org #QuedateEnCasa - Sevilla 2020 ESP
207 Часови 28 мин.
46Peryho online turnaj SVK
207 Часови 33 мин.
47Campionatul Academiei de Sah Hannibal Bucuresti - Editia 3 - OPEN ROU
207 Часови 34 мин.
48Oddílový přebor LOKO Trutnov 2. skupina CZE
207 Часови 53 мин.
49Semi-Final Provincial 13-15 Femenino 2020 CUB
208 Часови 15 мин.
50TORNEIO DE XADREZ DOS VETERANOS ANG
208 Часови 17 мин.